Το μουσείο μόδας Palais Galliera παρουσιάζει την έκθεση Jeanne Lanvin

Το μουσείο μόδας, Palais Galliera θα παρουσιάσει μία έκθεση αφιερωμένη στην ζωή και την συναρπαστική πορεία της Jeanne Lanvin. O διευθυντής του μουσείου Olivier Sailland μιλάει για τον οίκο μόδας, την ιστορία του αλλά και τους δύο σχεδιαστές που έχτισαν στον υποσυνείδητο των ανθρώπων αυτό που είναι ο οίκος Lanvin μέχρι και σήμερα.  

Jeanne Lanvin, 1889 -1946

"Η ποιότητα της εκτέλεσης των φορεμάτων είναι σχεδόν απίστευτη και αποτελεί την επιτομή της γαλλικής κομψότητας."

Lanvin museum story64

"Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η Jeanne Lanvin είχε μια ακμάζουσα επιχείρηση. Οι δημιουργίες της ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στις πελάτισσες που δεν επέλεγαν τα τολμηρά - αποκαλυπτικά ρούχα. Ίσως η καλύτερη διαφήμιση για τις συλλογές της". 

"Η Coco Chanel ήταν μοντέρνα. Η Jeanne Lanvin ήταν αριστοκρατική. Θεωρώ πως τα φορέματα της είναι μεταξύ των πιο όμορφων στην ιστορία της μόδας."

 

Alber Elbaz: 2002 μέχρι σήμερα 

"Ο σχεδιαστής απέδειξε το πόσο ευφυής είναι μέσα από την αναβίωση του οίκου μόδας. Οι άνθρωποί τείνουν να ξεχάσουν ότι ο Lanvin είναι ο παλαιότερος οίκος υψηλής ραπτικής και ο οποιός συνεχίζει να είναι ενεργός μέχρι και σήμερα."

 

Lanvin museum story66

 

"Ο ALber Elbaz ανέλαβε τον οίκο Lanvin μετά από μια διαδοχή ονομάτων που όμως έμειναν στην αφάνεια. Κανένας από τους σχεδιαστές που προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να μείνουν περισσότερο από δύο χρόνια. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τον οίκο. Θυμάμαι την πρώτη του collection, όπου τα κοσμήματα ήταν κεντημένα μέσα στα μεταξωτά τούλια. Από την αρχή έδειξε πως ήθελε να απομονώσει τις δημιουργικές αξίες της Jeanne Lanvin και με βάση αυτες να προχωρήσει τον οίκο ένα βήμα μπροστά. Έχοντας αυτό στο μυαλό του ο Alber Elbaz κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει κάποιες από τις καλύτερες συλλογές Lanvin αλλά και να εισάγει την ιδέα ότι η υψηλή ραπτική μπορεί να φορεθεί, όπως ένα t-shirt. Τίποτα πιο μοντέρνο και καινοτόμο από αυτό". 

 

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου μέχρι τις 23 Αυγούστου, 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: www. palaisgalliera.paris.fr 

 

"Με τον μικροσκοπικό μύωπα και ευτραφή Albert Elbaz είχα μια αναπάντεχη συνάντηση τρία καλοκαίρια πριν (που αλλού;) στο νησί της Μυκόνου ,καθώς βόλταρε στα Ματογιαννια ντυμένος για άλλη μια φορά στα μαύρα ,μαζί με την παρέα του.Μια πραγματική ιδιοφυία της μόδας έκανε ολιγοήμερες διακοπές στο νησί ,όπως μου είπε καθώς έσπευσα να γνωριστώ μαζί του και να του θυμίσω ένα dinner της Conde Nast στο οποίο ήταν επίτιμος καλεσμένος και είχα παρευρεθεί και εγώ απο την θέση της Editor -in-chief της ελληνικής Vogue.Δεν συμπαθεί τις πολυήμερες διακοπές ,ήταν ήδη αρκετή η διαμονή του στο νησί,και έτσι έφυγε σύντομα πίσω στις επάλξεις του οίκου Lanvin". E.M