Τα πολύτιμα οφέλη μιας κούπας πράσινο τσάι μετά το μεσημεριανό

Μία από τις πρακτικές ευεξίας που ακολουθούμε εμείς στο γραφείο είναι να πίνουμε καθημερινά μια κούπα πράσινο τσάι μετά το μεσημεριανό. Διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης και έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία. Διαβάστε παρακάτω κάποιους από τους βασικούς λόγους για τους οποίους είναι σκόπιμο να υιοθετήσετε κι εσείς αυτή την καθημερινή συνήθεια!

 

tea_5.jpg


1. Αντιοξειδωτικά
Το πράσινο τσάι περιέχει έξι διαφορετικές κατεχίνες, μεταξύ των οποίων η επιγαλλοκατεχίνη (ECGC), ένα από ισχυρότερα αντιοξειδωτικά. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύει τον οργανισμό, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που επιτίθενται στα υγιή κύτταρα και προκαλούν διάφορα προβλήματα, καθώς και γήρανση. Επιπλέον, το πράσινο τσάι μειώνει το λίπος του σώματος και καταπολεμά το φούσκωμα, ενώ παράλληλα αποτοξινώνει τον οργανισμό και καταπολεμά τη λαχτάρα για φαγητό.

 

tea_4.jpg


2. Σωματική απόδοση
Αυξάνει την καύση του λίπους και ενισχύει το μεταβολισμό (άρα, είναι εξαιρετικό να το πίνουμε πριν τη γυμναστική!)

 

3. Εγκεφαλική λειτουργία
Περιέχει βιοδραστικές ενώσεις, αναγνωρισμένες για την ιδιότητά τους να βελτιώνουν τη μνήμη και την ψυχική υγεία.

 

tea1.jpg


4. Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, και μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη.

 

tea_8.jpg


Αγαπάμε αυτή την καθημερινή συνήθεια, αφενός γιατί είναι μια μικρή ιεροτελεστία που μας χαλαρώνει και μας βοηθά να πάρουμε μια ανάσα προτού επιστρέψουμε στη δουλειά, και αφετέρου γιατί όταν κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου, αισθάνεσαι ακόμα καλύτερα.

 

 

Στέλλα Χαμακιώτη